Netværk og weblogs

Blogosfæren er i sin natur decentral, og det understøtter teknologien, blogger benytter værktøjer som permalinks, trackbacks og blog-rolls til at skabe netværk.

blog-rolls er en liste med andre blogs, som brugeren synes er spændende. Ofte vil man i meningsfællesskaber have hinandens blogs stående i sine blogrolls, hvilket naturligvis er stærkt relationsdannende.

permalink er et permanent link til en specifik weblog eller en artikel. Permalinket findes af søgemaskinerne, så jo flere, der linker til, hvad man skriver, desto højere kommer man op på listen hos Google.

trackbacks er et link, man kan efterlade på en blog, så man kan se, at dialogen fortsætter et andet sted. Hvis A har skrevet et indlæg på sin weblog som en kommentar til et indlæg på Bs weblog – i stedet for at skrive det direkte som en kommentar på Bs weblog – kan A sende en Trackback ’ping’ for at underrette B om, at der er sket noget interessant. Derved kan diskussionen udvikle sig videre begge steder, og man undgår, at diskussionerne centraliseres.

Links
En webblog defineres ved den troværdighed og transparens som skabes gennem systematisk kildereference. Rebecca Blood skriver: “if you are not linking to your primary material when you refer to it – especially when in disagreement – no matter what the format or update frequency of your websits, youare not keeping a weblog.”

Reklamer

One response to “Netværk og weblogs

  1. Jeg synes det lyder spændende, og skal nok holde øje med ting, jeg tror du kan bruge.

    Desuden, tak for en hyggelig kaffedate i eftemiddags. Det var dejligt at se dig igen!