Emmes blogroll netværk

Jeg har forsøgt at tegne et kort over relationerne mellem de weblog som findes på emmes blogroll. Senere kommer et kort over de der kommentere emme.dk

emmesNetværk
www.many.dk, www.blog.soender.com, bookish.dk, www.tveskov.com, iandy.dk, blog.genstart.dk, unwired.blogs.com, www.blogbogstaver.dk, lortoglagkage.blogspot.com, dalager.com, djules.smartlog.dk, www.plokblog.dk, www.k9k.dk
 

Blogroll er et metaværktøj som skaber et netværk mellem blogs. Mange bloggere vælger at have en liste over de weblogs de selv læser. Denne liste tjener som inspiration til læsere men samtidig bære den et kraftigt signal om det sociale netværk bloggeren er en del af, eller ønsker at identificere sig med. Det kan ofte observers at de der ofte læser og kommentere på en weblog samtidig findes i blogrollen. Herigennem opstår grupperinger af weblogs med et bestemt emne eller andre forhold der binder dem sammen. Blogrollen vender jeg tilbage til for den har en stor betydning for synligheden af en weblog, nær det handler om at være synlig i online netværk er antallet af links til en weblog nemlig afgørende, derfor er de weblogs som optræder på flest blogrolls også de mest populære og indflydelsesrige. Der er samtidig en uskreven regel i blofverdenen om at selvom andre synes din weblog er fed og har dig på deres blogroll behøger du ikke at have dem i din blogrolle, denne liste over andre weblogs sender på den måde et vigtigt socialt signal om bloggerens position i det sociale netværk.

Reklamer

4 responses to “Emmes blogroll netværk

 1. Jeg laenker til Troels Soender faktisk – perspektif.dk hedder laenket fordi det hed hans blog engang og jeg er doven. Laenkets URL er dog korrekt.

 2. Hvis man kan sige at et offentlig feed-liste er en blogroll, så har jeg den her bloglines.com/public/dalager
  bare så jeg ikke ser så introvert ud i dit ellers meget fine diagram 😉

 3. Og djules linker til mig.. Det er ikke nemt. Bor btw i århus, smid en mail hvis ‘der er noget du ikke forstår’ og skal have forklaret ordentligt.

  @karie: jeg troede kun det var min mor der læste min blog.. 😀

 4. Spændende tegning – glæder mig til at få mere at vide om netværkseffekten – for jeg påstår jo altid at det er netværket, der gør weblogs så interessante – også i virksomhedssammenhænge.

  Men hvordan kommer man mon ind i netværket? Altså jeg ved godt, hvordan det foregår på min blogroll (og jeg har jo på en måde 2 – den jeg vedligeholder på hovedetpaabloggen.dk og så http://www.bloglines.com/public/trinemaria)

  Først læser jeg bloggen et par gange og så tilføjer jeg den på bloglines.com – og hvis den så bliver ved med at være superspændende, så ryger den på sitet på et tidspunkt også!

  Du må også gerne sende en mail til mig, hvis der er noget, jeg kan hjælpe med. Og god fornøjelse med projektet…