Et overblik over danske weblogs, statistikken

Man kan læse på overskrift.dk’s weblog at kun ca. 2400 af 5300 danske weblogs er aktive.
De sætter aktivitet inden for det sidste halve år som kriterium for en aktiv weblog.

Et halvt år, det er længe ikke at poste, hvis man stadig er aktiv. Et af kriterierne, som jeg læser i alle mine bøger om emnet om weblogs, er at de opdateres ofte. Er det ikke en gang om ugen nærmere end en gang hvert halve år?
Hvis man så siger at de skal være opdateret inden for den seneste måned, har man også taget højde for at bloggerne muligvis kan holde ferie.
Så jeg vil gerne spørge om der ikke findes statistik over weblogs der er aktive inden for den sidste måned?

Min undersøgelse går i vid udstrækning på hvem der skriver og læser om hvad på weblogs. Så er der statistik der kategorisere hvilke temaer weblogs behandler? Og af hvad der læses mest?

Jeg tror jeg sender en mail, for det er ikke sikket de kommer her forbi i dag.

Reklamer

4 responses to “Et overblik over danske weblogs, statistikken

  1. Du kan jo starte din enge statistik … 😉

  2. Statestikker er afhængige af, hvordan folk fortolker dem – og, hvad de selvfølgelig viser 😉

    Prøvede at google “statistik over danske weblogs” – uden den helt store succes. Der findes åbenbart ikke nogen officiel statistik over aktive danske blogs, hvilket helt klart er en fejl…

  3. Du er ikke den første der spotter problemet, der nok mest er et holdnings/fortolkningsspørgsmål. På den baggrund har vi uddraget lidt statistik på hvornår der sidst er skrevet et indlæg på en weblog. Der er en graf på http://blog.overskrift.dk/2006/09/23/opfolgning-pa-blogosfaere-status/, som burde kaste lidt mere lys over “aktivitets”-spørgsmålet.