piger skriver om ingen ting…

… drenge skriver om deres interesser. – Er det virkeligt så stereotypt
Jeg forsøger at danne mig et overblik over hvad danskerne skriver og læser weblogs om.

Det ser ud til at pigerne skriver om hverdagens små trivialiteter, og drengene skriver om noget, noget – teknologi.. Kvinder taler om følelser, mænd skriver om øl og fodbold. Kan det virkelig passe?

Det også ud til, at kvinderne har taget webloggen til sig, selv om Internettet er drengenes nørdemedie.

Er weblogs kvindernes adgang til nettet? Eller er det bare de få piger der i forvejen har fundet vej til mediet der også skriver weblogs?

Reklamer

5 responses to “piger skriver om ingen ting…

 1. Emm…stereotypen opretholdes da bestemt også af, at du kategorisere børneopdragelse, sex, mad, forhold, reflektioner over livet osv osv som INGEN TING.
  Men bortset fra det, så synes jeg da at der er en del kvinder der skriver om helt andre ting end lige ‘hverdags trivialiteter’

  Interessant er det dog, at kvinder generelt anvender mediet på en lidt anden måde end mændene gør.. Jeg tror, bestemt der er sammenhæng mellem det og så at det er så tilgængeligt…

  (p.s jeg læser i øvrigt med med stor fornøjelse…og nyder at det ikke er mig der sidder i specialehalløjet…held og lykke med det!!)

 2. Sikke noget vroevl! Maend er generelt gode til en ting ad gangen, og kvinder kan multitaske – er det ikke bare det der sker i cyberspace ogsaa? Jeg skriver om alt, hvad der interesserer mig, i stedet for at begraense mig til at skrive om sprog, internettet eller musik. I oevrigt maa jeg tilslutte mig at det dybest set er noget sexistisk pis at mene at en “mandeblog” med min uforbeholdne private mening om politik ville vaere mere serioest end en emnemaessigt bredere “kvindeblog”.

 3. Bevares: I behøver ikke at tage det som en kritik af kvindelige blogger, for mig er den store kønsdebat ikke interessant her.
  Men jeg ser et tydeligt mønster, mænd fokusere på et emne og gør det tydeligt allerede i bloggens navn. Jævnfør listen over danske weblogs.
  På kvindernes blogs opdager man først den røde tråd ved at læse indlæggene.
  Det en er ikke bedre en det andet, bare forskelligt.

 4. jeg vil da mene at der er plads til alle .

 5. jeg syntes også at dine saglige “assumptions” er ret .. well forkerte.

  hvorfor skal vi kategoriseres ? …