Tese – bevist

Kender I Granovetter? han forklarede i 1973 betydningen af svage relationer (perifere bekendtskaber) – de er vigtige, meget vigtige!  Vores lykke afhænger i vid udstrækning af vores adgang til resurser.
Mr. G’s eksempel: information om nye job muligheder.
Mit eksempel: adgangen til grupper af uprøvede potentielle ægtefæller, info om billige hvidevare eller et lækket link.
De mennesker vi har nære relationer til og ser ofte (familie og hende vi deler kontor med) har adgang til ca. de samme resurser som vi selv har. De perifere bekendtskaber derimod har en anden social omgangskreds end vores egen, derfor har de adgang til andre resurser. De ved, det vi ikke selv ved, endnu, men gerne vil vide.

Min ide, som jeg undersøger i mit speciale er, at weblogs er særligt gode til at dyrke disse svage relationer. 

Husk tilbage til da jeg fik emme til at fortælle hvem der kommenterer på hendes weblog, her beskrev hun 3 af 4 grupper som hun alene har relation til gennem bloggen. – Svage relationer.

Nu har jeg fået bekræftet min tese, jeg har stillet et på klogeåge spørgsmål til graferne på overskrift.dk med den bagtanke at tyvstjæle dem til min opgave… (jeg skabt en svag relation)

Forleden bedyrede jeg at jeg selv ville gennemsøge nettet og finde alle danske weblogs.

I går fik jeg så besked fra Jens Ulrik, overskrift.dk, at hvis jeg vil have tal, kan han hjælpe mig med at hive nogle ud af databasen. Det lader til at der var 1931 aktive bloggere i går! Svag relation – resurse – 100 års blog-surfing sparret = svage relationer er for fede.

Man må jo ikke skrive speciale om sine personlige oplevelser så… er der andre der har oplevet gevinsten af de svage relationer gennem webloggen?

Så mangler jeg bare at finde ud af hvorfor webloggen er særligt god til skaffe resurser. Det er nok noget med løsrivelse fra tid og rum (på nettet), og interessefællesskaber. Hvis jeg var gået ned i føtex og råbt ”så finder jeg bare selv ud af hvor mange weblogs der er!” havde det nok ikke haft samme positive effekt.
 

Reklamer

4 responses to “Tese – bevist

 1. Hmm – hvis jeg forstår dig rigtigt, tror jeg at jeg har et eksempel. Se denne kommentartråd hvor en blogger hjælper mig til at få offentliggjort en artikel alene på grundlag af at vi kender hinandens blogs.

 2. Jeg har postet krusedulletegninger på min gamle smartlog, dem så Dana og hun lavede dem til en avanceret strikkeopskrift. Hun sendte mig sin prøveklud, jeg sendte hende en original tegning.
  Det kunne blive til et “venture” …

  Forløbet er her; sådan i grove træk!

  http://furore.smartlog.dk/53333_Dagens_krusse_…html
  http://strikketante.blogspot.com/2006/07/tilstandsrapport-krusedullesjal_28.html
  http://strikketante.blogspot.com/2006/08/se-irene-kant.html
  http://strikketante.blogspot.com/2006/08/kunsten-at-spnde-et-sjal-op.html
  http://furore.smartlog.dk/66694_Beseglet.html
  http://strikketante.blogspot.com/2006/09/jeg-er-blevet-begavet.html

  Stine, var det sådan noget du mente?

 3. Se, det var lige det jeg var ude efter. tak

 4. Tænkte det nok!