Hvad får jeg for min weblog?

Jeg har fået uvurderlige input til mit speciale  De der har svaret på mine spørgsmål har:

 • Fået svar på hvem der skrev: “Good writers borrow, great writers steal”?
 • modtaget bunke artikler om ting der interessere
 • Et sted at sove
 • Fået hint om en god koncert
 • Modtaget en strikke prøve med posten
 • Fået indtil flere artikler er udgivet (ad de klassiske kanaler)  
 • Det er blevet til et job eller to
 • Frugtbare samarbejder
 • Og uendeligt mange gode råd og debatter  

Alt sammen fra folk de ikke kendte før de begyndt at blogge. Det er da fantastisk!
Hvorfor giver folk så meget tilbage, til gengæld for at bloggerne fortæller om deres personlige vinkel på et emne eller tilværelsen generelt?  

Mit bud er, at det må hænge sammen med, at der over tid opbygges relationer som bygger på fælles interesser der ligner venskaber vi har i den fysiske verden.

Reklamer

2 responses to “Hvad får jeg for min weblog?

 1. Jeg er ked af at jeg ikke har set dine spørgsmål tidligere…selvom jeg ikke helt ved, om mine svar som ”forkert” blogger ville kunne bruges.

  Men for at opsummere har jeg fået mit første job som selvstændig blogkonsulen. Jeg har endvidere fået lov til at undervise på både IT-Uni samt CBS. Jeg er lige blevet blogansvarlig på et sprit nyt projekt på Roskilde festivalens hjemmeside.
  Jeg har modtaget vin, blomster og invitationer til forskellige møder, foredrag og koncerter. Og så var der også en kort periode hvor jeg faktisk fik løn for at blogge….om det der sexnoget..

  Jeg har fået et fantastisk fagligt netværk af ”rigtige” bloggere, samt en masse nye venner.

  Jeg har fået fornøjelsen af få et hav af meget personlige mails fra folk der fortæller mig, hvor glade de er for at jeg skriver som jeg gør, og om hvordan de faktisk har ændre syn på en række ting, efter de har læst med inde hos mig.

  Og ja, jeg har fået sex :o)

  Og jeg har i allerhøjeste grad fået udvidet min horisont.

  Men hvornår præcis er det man går fra at være en forkert blogger til at være en rigtig…? Hvad er det der skal til? .. Jeg er bare nysgerrig….

  Og undskyld det let bitre tone her…jeg blev ret provokeret af, at blive grupperet som “forkert” blogger…eller af den meget snævre gruperingen i det hele taget egentlig…sorry :o)

 2. Hej Sille, Jeg er rigtig glad for dit svar. TAK – så er der også et anden syn på sagen, tænkte det nok.
  Det er egentlig ikke min mission, at forholde mig til hvad der er rigtigt eller forkert at blogge om.
  Jeg undrer mig bare over at alle de svar jeg har fået tager skarp afstand fra at skrive om det private.

  På den anden side skriver jeg ikke selv om noget privat, og kan heller ikke rigtig forestille mig at gøre det.
  – ud over at jeg udstiller min uvidenhed om weblogs 😉

  For mig giver de svar jeg har modtaget god mening.
  Jeg tror ikke du behøver placerer dig selv i en gruppe af ”forkerte bloggere”. Jeg har indtryk af at du, lige som de andre der har svaret på spørgsmålene, er meget bevist om mediet og kun fortæller det du har lyst til, finder moralsk forsvarligt og gavnligt for dig.

  Det er interessant at det er så stort et tema i de svar jeg har fået. Overordnet tror jeg, det er et godt billede på den sociale læreproces vi skal igennem, når vi alle får adgang til at udbrede vores synspunkter offentligt. Der er nye regler og præmisser, vi skal lære at takle i overgangen fra en til en kommunikation til mange til mange kommunikation.
  Måske det også har betydning at læserne af denne weblog (> som har svaret på spørgsmålene) har en meta-interesser i fænomenet. Og derfor har refleksioner på dette område.