Andre tegn på netværk

Litteraturen fremhæver links som indikatorer på sociale relationer mellem bloggere, de fortolker alle links ens, så de giver samme vægtning i styrken af relationen. Jeg har fundet en række elementer, jeg mener giver stærkere bånd mellem individer en de links de links som findes i kraft af almindelige kommentarer frem og tilbage.
Jeg har fundet udfordringer mellem bloggere og forskellige eksempler på lege der startes på en weblog og fortsættes på de andre:
 
Fundet hos Furien: 5 ting feminismen har gjort for mig
Furien deltager i udfordringen fra lestgetlost.dk: Gennempløjet

Memer
Furien: Mandfoldighedsmeme
Slagt en hellig ko:
The Leverpostej Meme

Denne type aktiviteter på tværs af weblogs er med til at give et billede af en stærk relation mellem de weblogs som deltager. Det får dem til at følge hinandens skriverier samtidig med at der styrker sammenholdet mellem dem der er med overfor de der ikke deltager i legen.  

Reklamer

4 responses to “Andre tegn på netværk

  1. det sker også at man uden egentlig at ville det kommer til at starte et ‘meme’ – det kræver blot at andre lader sig inspirere og svarer ved at fremlægge deres version, hvorefter ringene spreder sig… jeg foretrækker selv denne spontane eller tilfældige form fremfor de erklærede…

  2. Spændende! Kan du vise mig et eksempel?

  3. http://www.klaus-johansen.dk/2006/10/31/jeg-havde-engang-et-rodekontor/ fik folk til at tage og uploade billeder af deres mere eller mindre rodede kontorer og denne her var (til trods for titlen) mere en kommentar til uffes feminisme-meme end en opfordring: http://www.klaus-johansen.dk/2006/10/29/herre-meme/