Hvorfor jeg elsker Pinterest

Pinterest

Det er magisk at finde et forum hvor andre inden for sekunder værtsætter min uendeligt store samling af billeder af blomster


Det er det jeg har ventet på i årevis, her kan jeg organisere alle de smukke billeder og gode idéer, jeg samler sammen på min vej rundt på nettet. Det er nemt, got for øjnene, hyggeligt og minder mig lidt om, da jeg som barn satte glansbilleder i et album.

Lækker at se et netmedie totalt domineret af kvinder, her ses tydeligt hvad der virkelig betyder noget i livet, smukke ting, lækre kager, redebyggerie og overdådige bryllupper. Jeg kan ikke komme i tanke om andre steder hvor det fremgår så tydeligt, ikke en gang damebladene tør svælge så meget i de ting, vi kan li’.

Hvad kan Pinterest, som de andre platforme ikke kan?

Twitter er for visuelt orienterede som mig, et død sygt mylder af sorte bogstaver på hvid baggrund. Min Twitter profil er faktisk en linksamling, over fine ting jeg har fundet på nettet, men det er jo umuligt at få et overblik og finde noget igen.

Bloggen her, alle de ord, det tager lang tid at lave ordentligt indhold til bloggen og chancen for, at der er nogen der opdager, at jeg har skrevet, er ikke stor. Det klare Pinterest ved at levere tusinvis af eyeballs til selv den mindste indsats fra min side.
Men den største udfordring på blogge er at man er nød til at holde sig til et emne. Se fx hvor rodet og ’out of place’ det bliver her, når jeg får lyst til at dele andet end nørd viden om medievaner og platforme. Bloggen er til fokus og ikke et godt medie til at fremstille sig selv som et helt menneske.

Flicker ligner på en måde, det handler om billeder og smukke ting. Men på Flicker er adgangskrvet bare for høj, her er man tvunget til selv at producere indhold for at være med.

Modsat Facebook er jeg på Pinterest for mig selv. Det er mit værktøj, til at organisere det jeg godt kan li, jeg behøver faktisk ikke respons fra andre, for at have en god oplevelse. At andre kigger med og kan li mine ting er bare ekstra bonus.

Det er godt tænkt
Det er et praktisk værktøj som jeg virkelig har savnet, Pinterest dækker et praktisk behov som jeg har forsøgt at dække andre steder fx på Twitter, det har bare ikke ret godt.
Det virkelig geniale er at kombineret godt værktøj med den gigantiske opslagstavle, som sikre at der faktisk er nogen, der ser hvad jeg deler, nok læsere har altid været udfordringen på andre medier, her kommer de af sig selv.
Jeg indrømmer, jeg er en sucker for repins, likes, folowers og god besøgsstatistik. Jeg får det hele inden for den første dag på Pinterest. Kombineret med, at det opfylder mit behov for at samle og organisere, kan jeg næsten ikke forestille mig noget mere relevant socialt medie. – jeg nyder den første forelskelse og håber der går lang tid, før jeg opdager, det ikke så fede ved Pinterest.

http://www.b.dk/tech/pinterest-er-kommet-paa-skoleskemaet

Reklamer

Der er lukket for kommentarer.